Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Breng water aan de kook, blancheer de amandelen en laat uitlekken. Hak de chocolade. Roer de boter en driekwart van de suiker luchtig en voeg de eidooiers een voor een toe. Meng het amandelpoeder, aardappelzetmeel, cacaopoeder en bakpoeder door het botermengsel. Sla in een vetvrije kom de eiwitten met de resterende suiker stijf. Spatel het eiwitschuim door het beslag en meng de geblancheerde amandelen en de gehakte chocolade erdoor. Giet het beslag in de taartpan en bak in circa 60 minuten gaar. Laat de taart afkoelen, leg het sjabloon erop en bestrooi de taart met poedersuiker.
torta caprese
Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Breng water aan de kook, blancheer de amandelen en laat uitlekken.
0 reacties