De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

torta caprese

Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Breng water aan de kook, blancheer de amandelen en laat uitlekken.

90 min kooktijd
Torta Caprese

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de amandelen in circa 8 minuten goudbruin. Breng water aan de kook, blancheer de amandelen en laat uitlekken. Hak de chocolade. Roer de boter en driekwart van de suiker luchtig en voeg de eidooiers een voor een toe. Meng het amandelpoeder, aardappelzetmeel, cacaopoeder en bakpoeder door het botermengsel. Sla in een vetvrije kom de eiwitten met de resterende suiker stijf. Spatel het eiwitschuim door het beslag en meng de geblancheerde amandelen en de gehakte chocolade erdoor. Giet het beslag in de taartpan en bak in circa 60 minuten gaar. Laat de taart afkoelen, leg het sjabloon erop en bestrooi de taart met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker