

Ingredienten
4
Personen
Tomatensoep met ballen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 vleestomaten
- 0.5 bosje bleekselderij
- 1 winterpeen
- 100 ml zonnebloemolie
- 30 g tomatenpuree
- 1 el azijn
- 1 el suiker
- 200 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- zout
- versgemalen peper
- 4 boterhammen
- 1 scheutje olijfolie
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de soepballen.
Hollandse tomatensoep
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Schil en snijd de bleekselderij in reepjes.
- Schil en snijd de winterpeen in blokjes.
- Verhit olie in een hoge pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer deze goed door. Voeg de azijn, suiker, groente en gesneden knoflook toe.
- Blus af met circa 1 l water en laat de soep, op laag vuur, circa 10 minuten pruttelen.
Soepballen
- Meng in een kom het gehakt met ei, paneermeel, zout en peper.
- Maak een klein soepballetje van het gehakt en kook deze circa 3 minuten in het kokende water.
- Proef het soepballetje en breng de rest van het gehakt verder op smaak met zout en peper indien nodig.
- Draai van de rest van het gehakt kleine balletjes van circa 1 centimeter. Voeg toe aan het kokend water. Kook de balletjes in circa 2-3 minuten gaar.
Toast
- Verwarm een grillpan.
- Pel de tweede teen knoflook en wrijf goed over alle boterhammen.
- Rooster de boterhammen circa 3 minuten tot ze krokant zijn.
- Besprenkel de boterhammen met olijfolie.
Hollandse tomatensoep serveren
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Giet de balletjes af en voeg ze toe aan de tomatensoep
- Breng op smaak met peper en zout.

Laat hier je reactie achter