Tiki tiki Hawaii taart

8
Gemiddeld
Tiki tiki Hawaii taart

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Kokosbodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en de eidooier. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel de massa over de bakvorm en bak de kokosbodem in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Mangocrème
Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pan de mangopuree. Halveer de citroen en knijp het sap uit boven de pan. Roer de eidooiers met het ei en de suiker los. Giet al roerende de warme mangopuree op het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan. Laat al roerende, circa 3 minuten garen zonder te koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Knijp de gelatine uit en meng door de mangopuree. Vet de taartvorm in en bestuif met poedersuiker. Giet de mangocrème erin. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Haal de mangocrème uit de vorm en leg op de kokosbodem.

Vers fruit
Snijd een plakje van de mango af en bewaar deze voor de garnering. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Schil en snijd de kiwi in gelijke blokjes. Schil de ananas en snijd de ogen eruit. Snijd de ananas in gelijke blokjes. Snijd de stervrucht in dunne plakjes. Halveer de maracuja. Verdeel het vers fruit over de mangocrème. Bewaar een klein beetje fruit voor de garnering.

Kokosrasp
Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de geraspte kokos in circa 15 minuten goudbruin.

Surfplank en tiki mannetje

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed de bloem er beetje bij beetje door en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Rol het deeg uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd een surfplank en een tiki mannetje uit het deeg. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de plakken afkoelen.

Tiki mannetje
Rol de marsepein dun uit. Bestrijk het tiki mannetje met abrikozenjam en bekleed met marsepein. Druk met de botte kant van een mes een tiki silhouet in de marsepein en bestrijk met cacaopoeder. 

Surfplank
Meng het bietensap met de poedersuiker. Strijk een dun laagje uit over de surfplankplak. Rol een stukje marsepein uit, snijd een dunne baan eruit en plak deze verticaal op het glazuur.

Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de taart en strijk tot een gladde bol. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp. Steek de surfplank en het tiki mannetje in de slagroom. Leg het resterende fruit netjes bij elkaar op de taart. Maak van het achtergehouden mangoplakje een leuke garnering door een raster in het plakje te snijden (niet door de schil heen) en dit raster naar buiten te duwen. Steek de parapluutjes en de ananasblaadjes in de taart. Leg de mangogarnering erbovenop. 

Ingredienten

1
Porties

Kokosbodem

  • 250 g suiker
  • 250 g geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Mangocrème

  • 3 blaadjes gelatine
  • 240 g mangopuree
  • 1 citroen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 40 g suiker
  • 50 g roomboter

Vers fruit

  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1 ananas
  • 1 stervrucht
  • 1 maracuja

Kokosrasp

  • 100 g geraspte kokos

Surfplank en tiki mannetje Harde wenerdeeg

  • 150 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 0.5 ei
  • 100 g marsepein
  • 1 el bietensap
  • 150 g poedersuiker
  • 1 el abrikozenjam

Garnering

  • 400 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 2 ananasblaadjes
  • 2 parapluutjes

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • poedersuiker om te bestuiven
  • bakpapier
  • Springvorm 25 cm doorsnede
  • taartpan
  • plasticfolie
  • surfplanksjabloon en tiki mannetjesjabloon
Tiki tiki Hawaii taart
Geef je waardering
8