In Bak met Miljuschka maken we deze keer een tijgercake met dulce de leche. Klinkt heerlijk, toch? 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Biscuitdeeg

  • 4 grote eieren
  • 135 g kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 60 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 60 g ongezouten boter
  • 4 eetlepels cacao

Vulling

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 120 g hazelnoten
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml mascarpone
  • 4 el suiker

Benodigdheden

  • glaceermes

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Biscuit 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180˚C. Scheid de eieren. Doe de eiwitten en 70 gram van de suiker in een kom. Mix tot stijve pieken. Doe de eidooiers, de rest van de suiker en de vanillepasta in een andere kom. Klop alles ongeveer 2 minuten tot een licht en romig mengsel. 

Stap 2: 
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en het zout in een grote kom. Smelt de boter.  

Stap 3: 
Doe de gesmolten boter en het eidooiermengsel bij het bloemmengsel. Mix met de mixer op medium snelheid tot alles gemengd is. Voeg het eiwitschuim toe en 'vouw' dit met een spatel rustig door het mengsel. 

Stap 4: 
Weeg 100 gram beslag af. Mix de cacao met 4 eetlepels water tot een papje en meng door het beslag. Doe het in een spuitzak en maak tijgerstrepen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak dit 1 tot 2 minuten in de oven zodat het een beetje hard wordt. Giet de rest van het beslag over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met een glaceermes. Bak het biscuit 10-12 minuten. Haal uit de oven. Dek af met een schone, iets vochtige theedoek en laat afkoelen. 

Vulling 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 180˚C. Laat het blikje gecondenseerde melk 3 uur koken in kokend water, check af en toe even of er nog genoeg water in de pan zit.  

Stap 2: 
Doe de hazelnoten 6-10 minuten in de oven tot ze een beetje gaat kleuren en hak daarna in stukjes. Klop de slagroom stijf met de suiker en de mascarpone. Spatel hier de afgekoelde hazelnoten doorheen. 

Cake opbouwen 

Stap 1: 
Leg een vel bakpapier op het biscuit en draai het biscuit om en haal het onderste bakpapier eraf. Leg er een nieuw bakpapier op en draai om. De strepen liggen nu weer naar beneden. Op de kant zonder strepen komt de vulling. 

Stap 2: 
Besmeer het biscuit met de gekaramelliseerde gecondenseerde melk. Laat een rand van 1 ½ cm vrij. Schep dan het slagroommengsel erop. Rol het biscuit vanaf de korte kant op. Gebruik het stuk bakpapier om het op te rollen.  

Geef je waardering

5
TIJGERCAKE.jpg
TIJGERCAKE 1.jpg