De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tonijn tataki

Tataki van tonijn is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. Eveline deelt haar favoriete recept.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
tataki

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Tataki is een manier van bereiden uit de Japanse keuken waarbij de vis bijna rauw wordt opgediend, alleen kort dichtgeschroeid en ik plakjes gesneden. Ik geef mijn eigen draai aan deze tataki tonijn door het te serveren met een heerlijke mangosalsa."

Bereidingswijze

Tonijn tataki

  1. Schil de lotuswortel met een dunschiller en snijd dan in zo dun mogelijke plakjes. Zet de plakjes onder met rode-bietensap en laat staan tot gebruik.

  2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en dan in blokjes van circa 0,5 cm. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de koriander fijn.  

  3. Meng de mango, rode peper, sjalot en koriander in een bakje door elkaar. Pers de limoen erover uit. Schep de vissaus, sojasaus en gembersnippers erdoor. Laat staan tot gebruik. 

  4. Bestrooi de tonijn rondom met de Japanese 7 kruidenpoeder. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tonijn op hoog vuur voor 10 seconden aan beide kanten aan. Leg op een bord en laat staan tot gebruik. 

  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Giet de plakjes lotuswortel af en dep droog met keukenpapier. Frituur de plakjes in 3 minuten rondom knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.  

  6. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op een bord. Verdeel de mangosalsa erover en serveer met de gefrituurde lotuswortel.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.