De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tataki van tonijn

Tataki van tonijn is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. Eveline deelt haar favoriete recept.

30 MIN
tataki

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Tataki is een manier van bereiden uit de Japanse keuken waarbij de vis bijna rauw wordt opgediend. De tonijn wordt kort dichtgeschroeid. Dan in plakjes gesneden en (bijna) rauw gegeten. Ik geef mijn eigen draai door het te serveren met een heerlijke mangosalsa.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de lotuswortel met een dunschiller en snijd dan in zo dun mogelijke plakjes. Zet de plakjes onder met rode-bietensap en laat staan tot gebruik.

  2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en dan in blokjes van circa 0,5 cm. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de koriander fijn.  

  3. Meng de mango, rode peper, sjalot en koriander in een bakje door elkaar. Pers de limoen erover uit. Schep de vissaus, sojasaus en gembersnippers erdoor. Laat staan tot gebruik. 

  4. Bestrooi de tonijn rondom met de Japanese 7 kruidenpoeder. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tonijn op hoog vuur voor 10 seconden aan beide kanten aan. Leg op een bord en laat staan tot gebruik. 

  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Giet de plakjes lotuswortel af en dep droog met keukenpapier. Frituur de plakjes in 3 minuten rondom knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.  

  6. Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op een bord. Verdeel de mangosalsa erover en serveer met de gefrituurde lotuswortel.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker