Stappenplan
-
Schil de lotuswortel met een dunschiller en snijd dan in zo dun mogelijke plakjes. Zet de plakjes onder met rode-bietensap en laat staan tot gebruik.
-
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en dan in blokjes van circa 0,5 cm. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de koriander fijn.
-
Meng de mango, rode peper, sjalot en koriander in een bakje door elkaar. Pers de limoen erover uit. Schep de vissaus, sojasaus en gembersnippers erdoor. Laat staan tot gebruik.
-
Bestrooi de tonijn rondom met de Japanese 7 kruidenpoeder. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tonijn op hoog vuur voor 10 seconden aan beide kanten aan. Leg op een bord en laat staan tot gebruik.
-
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Giet de plakjes lotuswortel af en dep droog met keukenpapier. Frituur de plakjes in 3 minuten rondom knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op een bord. Verdeel de mangosalsa erover en serveer met de gefrituurde lotuswortel.
0 reacties