De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tarte Tatin van appel en peer met sinaasappelcrème

Deze Tarte Tatin is gemaakt met appel en peer en serveer je met een frisse sinaasappelcrème.

Direct naar recept
Tarte Tatin van appel en peer met sinaasappelcrème

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Coco in aflevering 2 van The Chefs' Line Nederland. 

Meng bloem en boter en kneed fijn in een kom. Voeg 50 ml sinaasappelsap toe en als laatste een klein snufje zout en kneed goed door. Zet het deeg afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.

Snij de appels en peren in dunne plakken, houd de schil erom. Meng Chinese 5-spices poeder met de appel- en perenmix. 

Zet een koekenpan op het vuur en bedek de bodem met suiker. Laat de pan staan, niet bewegen en niet roeren. Zorg ervoor dat de karamel licht van kleur blijft. Voeg een klein snufje zout toe aan de karamel en zet het vuur laag. Voeg de appel- en perenmix toe aan de karamel en hussel het om. Verdeel over de schaaltjes en verdeel het restant van de karamel erover. Houd wat karamel over en zet op het vuur. Voeg een beetje suiker toe aan de pan.

Kneed het deeg en rol het uit. Steek de vormen van de schaaltjes uit en bedek met het deeg. Prik gaatjes in het deeg. Verwarm in de oven op 220°C gedurende 20 minuten en laat de deur dicht.

Voeg verse sinaasappelsap toe aan de crème fraîche en voeg vervolgens wat sinaasappelschil en vanillesuiker toe. Laat de room in de koelkast koelen.

Voeg aan de pan met karamel een goede snuf zout en 6 sinaasappelpartjes toe. Haal ze eruit en voeg vervolgens een goede scheut room toe aan de karamel en zet nog even terug op laag vuur. Haal de tarte tatin uit de oven en draai om op een bord. Decoreer met de sinaasappelcrème, caramel oranges en salted caramel.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.