Tarte Tatin van appel en peer met sinaasappelcrème

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Coco in aflevering 2 van The Chefs' Line Nederland. 

Meng bloem en boter en kneed fijn in een kom. Voeg 50 ml sinaasappelsap toe en als laatste een klein snufje zout en kneed goed door. Zet het deeg afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.

Snij de appels en peren in dunne plakken, houd de schil erom. Meng Chinese 5-spices poeder met de appel- en perenmix. 

Zet een koekenpan op het vuur en bedek de bodem met suiker. Laat de pan staan, niet bewegen en niet roeren. Zorg ervoor dat de karamel licht van kleur blijft. Voeg een klein snufje zout toe aan de karamel en zet het vuur laag. Voeg de appel- en perenmix toe aan de karamel en hussel het om. Verdeel over de schaaltjes en verdeel het restant van de karamel erover. Houd wat karamel over en zet op het vuur. Voeg een beetje suiker toe aan de pan.

Kneed het deeg en rol het uit. Steek de vormen van de schaaltjes uit en bedek met het deeg. Prik gaatjes in het deeg. Verwarm in de oven op 220°C gedurende 20 minuten en laat de deur dicht.

Voeg verse sinaasappelsap toe aan de crème fraîche en voeg vervolgens wat sinaasappelschil en vanillesuiker toe. Laat de room in de koelkast koelen.

Voeg aan de pan met karamel een goede snuf zout en 6 sinaasappelpartjes toe. Haal ze eruit en voeg vervolgens een goede scheut room toe aan de karamel en zet nog even terug op laag vuur. Haal de tarte tatin uit de oven en draai om op een bord. Decoreer met de sinaasappelcrème, caramel oranges en salted caramel.

Ingredienten

2
Personen

  • 1 Jonagold appel
  • 1 Braeburn appel
  • 0,5 Doyenne du comic peer
  • 0,5 conference peer
  • 50 ml verse sinaasappelsap
  • 1 handsinaasappel
  • 3 perssinaasappels
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl Chinese 5-spice kruiden
  • zout
  • 100 g boter
  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • 150 g suiker
  • water
  • 250 ml verse slagroom
  • kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
Geef je waardering
9