De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sukadelappen

Wil je (snel) sukadelappen maken? Met dit makkelijke recept staat jouw winterse stoofvlees al in 2 uur op tafel!

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
sukadelappen recept

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Snel sukadelappen bakken? 24Kitchen's chef Bianca laat zien hoe je in een handomdraai heerlijk winterse sukadelappen met saus op tafel zet. Makkelijk en om je vingers bij af te likken zo lekker!

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 3:

Bestrooi de sukadelappen met zout en peper. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg de sukadelappen in een ovenschaal.

Stap 3:

Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in ringen.

Stap 4:

Verhit opnieuw olie in de pan en bak de champignons goudbruin. Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.

Stap 5:

Blus af met de azijn en de wijn. Breng aan de kook en bind af met de plakjes ontbijtkoek.

Stap 6:

Schenk de saus over het vlees, dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees in circa 1,5 uur in de oven.

Serveer het stoofvlees met groenten en verse aardappelpurree!

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Hoe bereid je sukadelappen?

Normaal gesproken hebben sukadelappen een lange(re) bereidingstijd, maar in het geval van Bianca's recept staat jouw ouderwetse potje stoofvlees al binnen 2 uur op tafel:

  1. Bak het vlees om en om aan.
  2. Maak in dezelfde pan de saus (met champignons en een uitje).
  3. Doe ze in de ovenschaal, even afdekken met aluminiumfolie, anderhalf uur in de oven op 170 graden en smullen maar!

Tip: ontbijtkoek voeg je niet alleen toe voor de smaak, ook voor de binding van de saus.

Welk vlees gebruik je voor stoofvlees?

Wil je meer weten over stoofvlees? Hier lees je alles over (het verschil tussen) sukadelappen, runderlappen en riblappen. Én vind je oma's tips om de verschillende soorten stoofvlees het beste te bereiden (bijvoorbeeld met bier of wijn, lekker!): 

Stoofvlees maken: oma's tips & de lekkerste recepten >

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.