Stoofvlees

45
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Stoofvlees:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd het vlees in gelijke blokken van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Wentel het vlees door de bloem.
  • Verhit olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak het vlees rondom bruin.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in plakken van circa 1 centimeter dik.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Schep het vlees uit de pan en bak courgette, wortel en paprika circa 4 minuten in het braadvocht.
  • Voeg het vlees en de tomaten toe.
  • Roer alles goed door en voeg het druivensap toe. Laat het druivensap kort meekoken.
  • Voeg het bouillonblokje en water toe tot alles onder staat.
  • Dek de pan af, zet het vuur laag en laat circa 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.

Na anderhalf uur kun je aan de rest van het gerecht beginnen.

Aardappels:

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk in een kleine pan. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Groene salade:

  • Pluk, was en droog de kropsla.
  • Maak een dressing van de azijn, zout, peper en olie en breng de sla op smaak m et de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Stoofvlees

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg sukadelappen
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • boter
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 4 tomaten
  • 200 ml druivensap of rode wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 800 g kruimige aardappels
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 krop sla
  • 1 el azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el olijfolie extra vierge
Geef je waardering
45