Stoofvlees:
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd het vlees in gelijke blokken van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Wentel het vlees door de bloem.
- Verhit olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak het vlees rondom bruin.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in plakken van circa 1 centimeter dik.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Schep het vlees uit de pan en bak courgette, wortel en paprika circa 4 minuten in het braadvocht.
- Voeg het vlees en de tomaten toe.
- Roer alles goed door en voeg het druivensap toe. Laat het druivensap kort meekoken.
- Voeg het bouillonblokje en water toe tot alles onder staat.
- Dek de pan af, zet het vuur laag en laat circa 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.
Na anderhalf uur kun je aan de rest van het gerecht beginnen.
Aardappels:
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk in een kleine pan. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Groene salade:
- Pluk, was en droog de kropsla.
- Maak een dressing van de azijn, zout, peper en olie en breng de sla op smaak m et de dressing.
Meld je aan en praat mee