Steak tartare van ossenhaas met een kwarteleitje en Spaanse mayonaise

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Dolores in aflevering 1 van The Chefs' Line Nederland.

Mayonaise

Breek een ei en doe de dooier in een schaal. Voeg mosterd en een scheutje azijn toe. Meng met een garde en schenk beetje bij beetje de olie bij. Blijf roeren tot een gebonden mayonaise en voeg peper en zout naar smaak toe.

Steak tartaar

Snij het vlees in kleine stukjes en hak fijn. Doe dit in een mengschaal. Pel en snipper de sjalot. Hak de kappertjes fijn. Hak de augurkjes in kleine stukken en snipper de peterselie. Voeg de sjalot, kappertjes, augurk en peterselie bij het vlees en zet in een schaal ijswater of in de koelkast.

Patat

Bak de frieten op 140°C zonder dat ze verkleuren. Laat uitlekken en afkoelen, bak ze daarna op 180°C goudbruin en strooi er wat zout over.

Sla

Was enkele bladeren sla en snij de ui fijn.

Vinaigrette

Meng eigeel, azijn, arachideolie, zout en peper met een beetje water.

Schep enkele lepels mayonaise bij het vlees tot het smeuïg is. Voeg een scheutje Worcestershiresaus en enkele druppels Tabasco toe en breng op smaak met peper en zout. 

Serveer de tartaar in een ring van 7 cm met de gebakken frieten en de salade. Maak af met het eigeel van het kwarteleitje een beetje mayonaise.

Ingredienten

2
Personen

Mayonaise

  • 1 dl arachideolie
  • 0,5 el dragon
  • 0,5 el Dijon mosterd
  • 0,5 ei

Steak tartare

  • 300 g lichtgerijpte ossenhaas of staartstuk van de slager (geen Zuid-Amerikaans vlees)
  • 1 el sjalotten, fijngehakt
  • 1 el cornichons, fijngehakt
  • 1,5 el kappertjes
  • 1 bos krulpeterselie
  • 1 scheutje Worcestershiresaus
  • 1 scheutje tabasco

Patat

  • 0,5 kg aardappelen
  • 1 fles olijfolie

Sla

  • 1 krop sla
  • 1 rode ui

Vinaigrette

  • 1 scheutje dragonazijn
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel
  • 1 scheutje arachideolie
  • 2 kwarteleitjes
  • ijsblokjes
  • 1 baguette
Geef je waardering
4