Spinazie-pompoenrisotto met feta

38
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Spinazie-pompoenrisotto met feta

  • Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten.
  • Verbrokkel de feta.
  • Roer de feta en spinazie erdoor. Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de spinazie-pompoenrisotto met feta over borden en strooi de pompoenpitten eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Spinazie-pompoenrisotto met feta

  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 200 g feta
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g pompoenpitten
Geef je waardering
38