Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 350 g tomatenpassata
  • 350 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 runderbouillonblokjes
  • 6 blaadjes basilicum

Gehaktballen

  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 scheutje melk
  • 1 bosje peterselie
  • 5 blaadjes basilicum
  • 50 g pecorino romano
  • 700 g half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 40 g paneermeel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 400 g spaghetti
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Tomatensaus 
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpassata, de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Scheur de basilicumblaadjes en voeg ze toe aan de saus. Laat de saus, op laag vuur, circa 20 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.

Gehaktballen
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Pluk en hak de peterselie en basilicum fijn. Rasp de pecorino ramano. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt, eieren, paneermeel, brood, kruiden en de geraspte kaas door elkaar. Rol van het gehakt, met natte handen, balletjes zo groot als golfballen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti al dente. Giet de pasta af en breng op smaak met zout en peper. Roer de gehaktballetjes en de pasta door de tomatensaus.

Geef je waardering

178
Spaghetti con Polpette al sugo