De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti con polpette al sugo

Een heerlijke eenvoudige pasta met zelfgemaakte gehaktballen.

40 MIN
Spaghetti con Polpette al sugo

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tomatensaus 
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpassata, de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe. Scheur de basilicumblaadjes en voeg ze toe aan de saus. Laat de saus, op laag vuur, circa 20 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.

Gehaktballen
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Pluk en hak de peterselie en basilicum fijn. Rasp de pecorino ramano. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt, eieren, paneermeel, brood, kruiden en de geraspte kaas door elkaar. Rol van het gehakt, met natte handen, balletjes zo groot als golfballen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti al dente. Giet de pasta af en breng op smaak met zout en peper. Roer de gehaktballetjes en de pasta door de tomatensaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker