De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soho butter chicken

Een gerecht van kip gebakken in een heerlijke kruidige currypasta geserveerd met yoghurt en naanbrood.

60 min kooktijd
Soho butter chicken

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Pluk de koriander en hak de blaadjes fijn. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Snijd de poten van de kip. Snij de kippenpoten rondom het scharnierbotje in. Trek het vel en vlees naar beneden en verwijder de pezen. Maak de bovenkant van het scharnierstukje kaal, en krab met de achterkant van een mes het bot schoon. Snijd de kipfilets van het karkas. Snijdt vervolgens de kipfilets in stukjes.

Smelt een kwart van de boter in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak goudbruin aan op een laag vuur. Voeg de currypasta, gember en het kaneelstokje toe. Voeg de tomaten met het sap toe en breng het aan de kook. Laat de kip langzaam garen.

Voeg, als de kip gaar is, de yoghurt en de overige boter toe en haal van het vuur. Bestrooi voor het serveren met koriander en serveer met naanbrood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Een erg lekker, makkelijk recept. Snel klaar en goed van smaak. Ik heb wel gewoon kipdijfiletblokjes gebruikt, maakt het nog gemakkelijker. Ik ga het zeker vaker maken.
Sandra van Eijk
01-07-2023

Ook lekker