De doperwten koken:
- Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
- Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
- kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.
De erwtensoep:
- Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
- Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
- Hak het selderijgroen fijn.
- Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.
- Breng de soep weer aan de kook
- Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
- Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met peper.
Roggebrood met kaas:
- Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
- Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
- Snijd de stapeltjes in vieren.
Meld je aan en praat mee