Snelle erwtensoep

30
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De doperwten koken: 

  • Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
  • Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
  • kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.

De erwtensoep:

  • Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
  • Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
  • Hak het selderijgroen fijn.
  • Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.
  • Breng de soep weer aan de kook
  • Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
  • Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper.

Roggebrood met kaas:

  • Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
  • Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
  • Snijd de stapeltjes in vieren.

Ingredienten

4
Personen

Snelle erwtensoep

  • 600 g doperwten (diepvries)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 winterwortel
  • 1 knolselderij
  • 2 prei
  • 2 takjes selderijgroen
  • 1 magere rookworst
  • 8 sneetjes Fries roggebrood
  • zaanse mosterd
  • 125 g Hollandse geitenkaas
  • versgemalen peper
Geef je waardering
30