De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle erwtensoep

Deze snelle erwtensoep is binnen een half uurtje klaar! Lekker met roggebrood met kaas.

30 MIN
Snelle erwtensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

De doperwten koken: 

  • Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
  • Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
  • kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.

De erwtensoep:

  • Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
  • Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
  • Hak het selderijgroen fijn.
  • Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.
  • Breng de soep weer aan de kook
  • Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
  • Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper.

Roggebrood met kaas:

  • Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
  • Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
  • Snijd de stapeltjes in vieren.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker