Deze prachtige taart bestaat uit verschillende lagen. Een kleine uitdaging maar dubbel en dwars waard wanneer het je lukt om te maken!

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar de Rudolph's Bakery.

Ingredienten

16
Personen

Biscuitdeeg

  • 100 g eidooier (ongeveer 5 eieren)
  • 100 g suiker
  • 100 g eiwit (ongeveer 3 grote eieren)
  • 50 g boter
  • 100 g bloem

Amandelschuim

  • 100 g eiwit (ongeveer 3 grote eieren)
  • 140 g suiker
  • 100 g amandelschaafsel

Victoriabeslag

  • 50 g amandelschaafsel
  • 50 g suiker
  • 1/2 eiwit

Slivovitsj-siroop

  • 150 ml water
  • 150 g suiker
  • 100 ml slivovitsj

Sinaasappel-chocoladecrème

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 3 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g pure chocolade

Chocoladedecoratie

  • 250 g pure chocolade
  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig

  • taartvorm van 24 cm doorsnede
  • spuitzak

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur en 25 minuten

Biscuitdeeg

Stap 1:
Verwarm de oven op 180
°C.

Stap 2:
Klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig.

Stap 3:
Klop het eiwit met de overige suiker tot stijve pieken en meng dit door de dooiers.

Stap 4:
Smelt de boter. Zeef de bloem. Spatel de gezeefde bloem en vervolgens de gesmolten boter door het eimengsel en giet het beslag in een beboterde taartvorm.

Stap 5:
Bak het biscuit 35 minuten in de oven op 180
°C. Laat het biscuit afkoelen.

Amandelschuim

Stap 1:
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.

Stap 2:
Meng de rest van de suiker door de amandelen en spatel dit door het schuim.

Stap 3:
Schep het schuim in een spuitzak en spuit twee cirkels van 24 cm op bakpapier. Bak het amandelschuim 20 minuten in de oven op 180 °C. Laat het schuim afkoelen.

Victoriabeslag

Stap 1:
Meng voor het victoriabeslag het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit en verdeel dit over een bakplaatje met bakpapier. Bak het beslag 20 minuten in de oven op 180 °C en laat het daarna afkoelen.

Slivovitsj-siroop

Stap 1:
Kook het water met de suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen en meng dan de Slivovitsj erdoor.

Sinaasappel-chocoladecrème

Stap 1:
Breng de sinaasappelsap aan de kook. Meng eidooiers met de suiker en giet al roerend de hete sinaasappelsap erop. Giet het geheel terug in de pan en laat het al roerend op laag vuur binden en daarna volledig afkoelen.

Stap 2:

Smelt de chocolade. Roer de zachte boter luchtig in de mixer en giet er geleidelijk de gesmolten chocolade bij. Meng de sinaasappelcrème door de chocoladebotercrème. Draai net zo lang totdat je een mooie zachte en egale crème hebt.

Chocoladedecoratie

Stap 1:
Tempereer de chocolade op 31 °C en strijk het dun uit op bakpapier of cellofaanfolie.

Wacht even tot dat de chocolade stevig begint te worden en rol het vervolgens luchtig op. Als je een uurtje later de chocolade weer afrolt breekt het in mooie scherven die je als decoratie kunt gebruiken.

Opbouw van de taart

Stap 1:
Leg een plak amandelschuim neer. Verdeel hierover een beetje van de sinaasappel-chocoladecrème. Leg de plak biscuit op de crème en druk goed aan.

Stap 2:
Bestrijk met behulp van een kwast alle Slivovitsj-siroop in de cake. Het is de bedoeling dat het biscuit helemaal doordrenkt is met de siroop.

Stap 3:
Besmeer de tweede plak amandelschuim met een beetje crème en leg deze met de crème-kant naar beneden op het biscuit.

Stap 4:
Verdeel de rest van de crème aan de boven- en gehele buitenkant van de taart. Strijk de buitenkant mooi glad en decoreer met de chocoladedecoratie en het victoriabeslag. Druk deze vast in de laag crème. Bestuif de taart met poedersuiker. Laat deze taart tenminste 2 uur opstijven op een koele plaats voordat je hem aansnijdt

Geef je waardering

165
Slivovitsj Torte_PT_0116.jpg
Slivovitsj Torte_LS_0107.jpg