De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

slivovitsj torta

Deze prachtige taart bestaat uit verschillende lagen. Een kleine uitdaging maar dubbel en dwars waard wanneer het je lukt om te maken!

190 MIN
Slivovitsj Torte_PT_0116.jpg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Deze prachtige taart bestaat uit verschillende lagen. Een kleine uitdaging maar dubbel en dwars waard wanneer het je lukt om te maken!

Bereidingswijze

Biscuitdeeg

Stap 1:
Verwarm de oven op 180
°C.

Stap 2:
Klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig.

Stap 3:
Klop het eiwit met de overige suiker tot stijve pieken en meng dit door de dooiers.

Stap 4:
Smelt de boter. Zeef de bloem. Spatel de gezeefde bloem en vervolgens de gesmolten boter door het eimengsel en giet het beslag in een beboterde taartvorm.

Stap 5:
Bak het biscuit 35 minuten in de oven op 180
°C. Laat het biscuit afkoelen.

Amandelschuim

Stap 1:
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.

Stap 2:
Meng de rest van de suiker door de amandelen en spatel dit door het schuim.

Stap 3:
Schep het schuim in een spuitzak en spuit twee cirkels van 24 cm op bakpapier. Bak het amandelschuim 20 minuten in de oven op 180 °C. Laat het schuim afkoelen.

Victoriabeslag

Stap 1:
Meng voor het victoriabeslag het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit en verdeel dit over een bakplaatje met bakpapier. Bak het beslag 20 minuten in de oven op 180 °C en laat het daarna afkoelen.

Slivovitsj-siroop

Stap 1:
Kook het water met de suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen en meng dan de Slivovitsj erdoor.

Sinaasappel-chocoladecrème

Stap 1:
Breng de sinaasappelsap aan de kook. Meng eidooiers met de suiker en giet al roerend de hete sinaasappelsap erop. Giet het geheel terug in de pan en laat het al roerend op laag vuur binden en daarna volledig afkoelen.

Stap 2:

Smelt de chocolade. Roer de zachte boter luchtig in de mixer en giet er geleidelijk de gesmolten chocolade bij. Meng de sinaasappelcrème door de chocoladebotercrème. Draai net zo lang totdat je een mooie zachte en egale crème hebt.

Chocoladedecoratie

Stap 1:
Tempereer de chocolade op 31 °C en strijk het dun uit op bakpapier of cellofaanfolie.

Wacht even tot dat de chocolade stevig begint te worden en rol het vervolgens luchtig op. Als je een uurtje later de chocolade weer afrolt breekt het in mooie scherven die je als decoratie kunt gebruiken.

Opbouw van de taart

Stap 1:
Leg een plak amandelschuim neer. Verdeel hierover een beetje van de sinaasappel-chocoladecrème. Leg de plak biscuit op de crème en druk goed aan.

Stap 2:
Bestrijk met behulp van een kwast alle Slivovitsj-siroop in de cake. Het is de bedoeling dat het biscuit helemaal doordrenkt is met de siroop.

Stap 3:
Besmeer de tweede plak amandelschuim met een beetje crème en leg deze met de crème-kant naar beneden op het biscuit.

Stap 4:
Verdeel de rest van de crème aan de boven- en gehele buitenkant van de taart. Strijk de buitenkant mooi glad en decoreer met de chocoladedecoratie en het victoriabeslag. Druk deze vast in de laag crème. Bestuif de taart met poedersuiker. Laat deze taart tenminste 2 uur opstijven op een koele plaats voordat je hem aansnijdt

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar de Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker