Deze sinaasappel-yoghurtcake is net even anders dan je gewend bent. Deze variant is wat frisser. Ideaal als je een cakeliefhebber bent maar niet een gigantische zoetekauw. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Yoghurt-topping

  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille-extract

Cake

  • 200 g volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 230 ml volle yoghurt
  • 120 g honing
  • 3 eieren
  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • 1 sinaasappel

Garnering

  • 1 sinaasappel
  • paar blaadjes ‘honey cress’ of munt

Extra nodig

  • theedoek en vergiet
  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 30 minuten

Yoghurt-topping

Stap 1:
Maak hangop door yoghurt in een theedoek in een vergiet te hangen. Het duur ongeveer 24 uur om het vocht te laten uitlekken.

Stap 2:
Breng de volgende dag de hangop op smaak met het vanille-extract.

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier.  Meng in een kom het meel, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de yoghurt, eieren, honing, olijfolie en de rasp van de sinaasappel. Meng de twee mengsels tot een beslag.

Stap 3:
Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake na het bakken eerst 10 minuten rusten voordat je de vorm omkeert. 
Laat cake verder afkoelen.

Garnering

Stap 1:
Snijd de sinaasappel met schil in plakjes. Garneer de cake met yoghurt-topping, plakjes sinaasappel en verse blaadjes ‘honey cress’ of munt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

164
Sinaasappel-yoghurtcake
Sinaasappel-yoghurtcake