Kook de aardappels in de schil in een pan met water in circa 20 minuten gaar.
Snijd de snijbonen in lange dunne reepjes en blancheer circa 2 minuten. Laat schrikken door de snijbonen in een kom met ijskoud water te scheppen. Giet af en schep de snijbonen terug in de pan. Voeg een klontje boter toe.
Bestrooi het vlees met zout, peper en een beetje bloem. Bak het vlees in olijfolie circa 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan, bestrijk met mosterd en wikkel in aluminiumfolie.
Pel en snipper de sjalot en knoflook en smoor circa 2 minuten in de pan van het vlees. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes en voeg ze toe. Blus af met een scheutje sherry. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Giet de aardappels af. Voeg eventueel wat vocht van de aardappels toe aan de snijbonen als deze droog zijn. Voeg eventueel wat vocht van het vlees toe aan de saus. Hak de peterselie en voeg toe aan de saus.
TIP:
Snijd voor extra smaak de aardappels na het koken in en leg er een klontje boter op.
Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.Thema: herfst
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties