De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schouderkarbonade met paddenstoelensaus en groente

20 min kooktijd
Schouderkarbonade met paddenstoelensaus en groente

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de schil in een pan met water in circa 20 minuten gaar.

Snijd de snijbonen in lange dunne reepjes en blancheer circa 2 minuten. Laat schrikken door de snijbonen in een kom met ijskoud water te scheppen. Giet af en schep de snijbonen terug in de pan. Voeg een klontje boter toe.

Bestrooi het vlees met zout, peper en een beetje bloem. Bak het vlees in olijfolie circa 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan, bestrijk met mosterd en wikkel in aluminiumfolie.

Pel en snipper de sjalot en knoflook en smoor circa 2 minuten in de pan van het vlees. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes en voeg ze toe. Blus af met een scheutje sherry. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Giet de aardappels af. Voeg eventueel wat vocht van de aardappels toe aan de snijbonen als deze droog zijn. Voeg eventueel wat vocht van het vlees toe aan de saus. Hak de peterselie en voeg toe aan de saus.

TIP:
Snijd voor extra smaak de aardappels na het koken in en leg er een klontje boter op.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.Thema: herfst

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker