De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté kambing met traditionele ketjapsaus

Heerlijke Saté kambing met een traditionele ketjapsaus.

Saté kambing met traditionele ketjapsaus

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Desiree in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland.

Snij het vlees in blokjes van ca. 1 cm of in repen.

Pel en snij de uien en sjalotjes in stukken. Schil en snij de gemberwortel fijn. Snij de rode pepers in stukjes. Pel de knoflook. Snij de limoenblaadjes fijn. Stamp de gember, limoenblaadjes, uien, sjalotjes, knoflook en rode pepers fijn in een vijzel of gebruik een blender. Voeg de ketjeap met zout en peper naar smaak toe. Meng het vlees door de marinade en laat marineren.

Saus

Pel en snij de knoflook en sjalot fijn. Snij de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Fruit de knoflook, sjalot en peper in een scheutje olie in een pan. Pers de limoenen uit en voeg het sap met de gula djawa toe. Roer en laat de suiker oplossen. Voeg de ketoembar, ketjap manis en de tamarindepasta toe. Kook tot een stroperige saus en breng op smaak met zout en peper. Rijg het vlees aan satéstokjes en grill circa 6 minuten, keer regelmatig voor gelijkmatige garing. Geef de saus bij de saté.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker