Saté kambing met traditionele ketjapsaus

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Desiree in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland.

Snij het vlees in blokjes van ca. 1 cm of in repen.

Pel en snij de uien en sjalotjes in stukken. Schil en snij de gemberwortel fijn. Snij de rode pepers in stukjes. Pel de knoflook. Snij de limoenblaadjes fijn. Stamp de gember, limoenblaadjes, uien, sjalotjes, knoflook en rode pepers fijn in een vijzel of gebruik een blender. Voeg de ketjeap met zout en peper naar smaak toe. Meng het vlees door de marinade en laat marineren.

Saus

Pel en snij de knoflook en sjalot fijn. Snij de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Fruit de knoflook, sjalot en peper in een scheutje olie in een pan. Pers de limoenen uit en voeg het sap met de gula djawa toe. Roer en laat de suiker oplossen. Voeg de ketoembar, ketjap manis en de tamarindepasta toe. Kook tot een stroperige saus en breng op smaak met zout en peper. Rijg het vlees aan satéstokjes en grill circa 6 minuten, keer regelmatig voor gelijkmatige garing. Geef de saus bij de saté.

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g lamsvlees of geitenvlees (heup/lende)
  • 4 uien
  • 3 sjalotjes
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 djeruk purut (limoenblaadjes)
  • 4 el ketjap manis
  • zout en peper

Saus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 limoenen
  • 0,5 schijfje gula djawa (palmsuiker)
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 tl ketoembar
  • zout en peper
  • 1 scheutje zonnebloemolie
Geef je waardering
13