Dit gerecht maakte Tim in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland.
Marineren
Snij het vlees in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook uit en stamp de kemiri fijn met een vijzel. Meng met de tamarinde, ketoembar, zout, ketjap en olie. Marineer hierin het vlees en zet apart.
Geitensoep
Bak de botten aan in een scheut olie in een grote koekenpan of braadpan. Pel en hak de ui grof. Snij de wortel en bleekselderij is stukken. Kneus en pel de knoflook. Bak wortel, ui, knoflook en selderij even mee met de botten. Doe dan samen met de tomatenpuree, rawit, gember, pimentkorrels, gekneusde sereh, salam blaadjes, en jeruk purut in de snelkookpan. Vul aan met water zodat alles onderstaat. Zeef na circa 30-40 minuten de bouillon in een pan. Pluk het vlees en voeg bij gezeefde bouillon. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
Lontong
Kook de lontong in een ruime pan water circa 40 minuten en snij daarna in kleine blokjes.
Saus
Snij de pepers fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng met de palmsuiker, sojasaus en limoensap naar smaak.
Grillen
Rijg na het marineren het vlees op stokjes. Verhit de grillpan en rooster het vlees. Pel en snij of schaaf de sjalot ragfijn. Snij de komkommer fijn en serveer, eventueel op een bananenblad, samen met bird-eye of rawit en wat gesneden sjalot. Geef de geitensoep in een kommetje erbij.
0 reacties