De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté kambing met geitensoep en lontong

Deze saté kambing serveer je met een bijzondere geitensoep en heerlijke lontong.

60 MIN
Saté kambing met lontong en gado gado

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tim in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Marineren

Snij het vlees in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook uit en stamp de kemiri fijn met een vijzel. Meng met de tamarinde, ketoembar, zout, ketjap en olie. Marineer hierin het vlees en zet apart.

Geitensoep

Bak de botten aan in een scheut olie in een grote koekenpan of braadpan. Pel en hak de ui grof. Snij de wortel en bleekselderij is stukken. Kneus en pel de knoflook. Bak wortel, ui, knoflook en selderij even mee met de botten. Doe dan samen met de tomatenpuree, rawit, gember, pimentkorrels, gekneusde sereh, salam blaadjes, en jeruk purut in de snelkookpan. Vul aan met water zodat alles onderstaat. Zeef na circa 30-40 minuten de bouillon in een pan. Pluk het vlees en voeg bij gezeefde bouillon. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.

Lontong

Kook de lontong in een ruime pan water circa 40 minuten en snij daarna in kleine blokjes.

Saus

Snij de pepers fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng met de palmsuiker, sojasaus en limoensap naar smaak.

Grillen

Rijg na het marineren het vlees op stokjes. Verhit de grillpan en rooster het vlees. Pel en snij of schaaf de sjalot ragfijn. Snij de komkommer fijn en serveer, eventueel op een bananenblad, samen met bird-eye of rawit en wat gesneden sjalot. Geef de geitensoep in een kommetje erbij.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker