De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

samgyeopsal

Dit Koreaanse gerecht bestaat uit heerlijk geroosterde speklapjes. Eveline laat weten hoe je dit zelf maakt.

35 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: Samgyeopsal

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Samgyeopsal klinkt misschien nog wat spannend. Maar eigenlijk is het niets minder dan een Koreaans barbecuegerecht met speklapjes en een overheerlijke saus. Ik neem je stap-voor-stap mee met mijn recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de sjalotjes in zo dun mogelijke ringen. Snijd de knoflook in plakjes van ca. 2 mm dik.

  2. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de sjalot in 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Voeg halverwege de knoflook toe en frituur mee. Schep de sjalot met de knoflook met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.  

  3. Meng voor de saus de doenjang, gochujang, mirin, sesamolie en geroosterd sesamzaad door elkaar. Schil de gember, pers in een knoflookpers boven de saus uit en roer door. 

  4. Schep de helft van de saus in een bakje. Voeg wat water toe tot yoghurtdikte. Houd apart voor het serveren.  Doe de gefrituurde sjalot met knoflook in een bakje en meng met de andere helft van de saus.

  5. Knip of snijd de speklapjes in stukken van ca. 3 cm en bedek met een laagje olie. Verhit een grillpan en grill het vlees in 6 minuten aan beide kanten gaar. Bestrijk het vlees rondom met de saus en bak nog voor 1 minuut.

  6. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Was de krulsla en pluk de bladeren.

  7. Verdeel de sla, komkommer, bosui, speklapjes, shisoblad over een grote schaal. Vul de slabladeren met de samgyeopsal en de groente en saus.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker