Dit gerecht maakte Terry in aflevering 13 van The Chefs' Line Nederland
Kalfsbouillon
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een braadslee met het kalfsbot 7 minuten in de oven. Snij ondertussen de winterpeen, de bleekselderij en de ui in grove stukken en bak in olijfolie, blus af met een scheut witte wijn. Vul de pan aan met water, de rozemarijn, tijm en laurier en voeg het bot toe. Laat ca. 3 uur op laag vuur trekken. Zeef de bouillon.
Saltimbocca
Verdeel het kalfsvlees in porties, rol in met ham en salie, verpak in huishoudfolie en leg in de koelkast. Haal het vlees uit de koelkast en snij in medaillons. Haal de medaillons door de bloem en bak met roomboter in koekenpan. Blus af met witte wijn en voeg de kalfsbouillon toe.
Groenten
Snij de bloemkool in grove stukken en kook gaar. Pureer met een scheutje melk, haal door zeef en voeg peper, zout en gepelde gehakte knoflook toe. Snij de zoete aardappels in plakjes en frituur in zonnebloemolie, frituur ook wat salieblaadjes. Snij de asperges en bak in een koekenpan in een scheutje olie.
0 reacties