Romige prei-pasta

17
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Romige prei-pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd ze in gelijke halve ringen. Kook de preien in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de boter in een brede pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Schenk de witte wijn erbij en kook circa 1 minuut. Schenk de melk erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een dikke saus.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes en voeg ze met de zongedroogde tomaten toe aan de saus. Meng de prei en de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de pasta en twee derde van de peterselie door de saus.

Serveren

  • Verdeel de romige prei-pasta over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Romige prei-pasta

  • 300 g pipe rigate
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 20 g boter
  • 30 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml melk
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 bos bladpeterselie
Geef je waardering
17