De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige prei-pasta

15 min kooktijd
Romige prei-pasta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Romige prei-pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd ze in gelijke halve ringen. Kook de preien in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de boter in een brede pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Schenk de witte wijn erbij en kook circa 1 minuut. Schenk de melk erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een dikke saus.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes en voeg ze met de zongedroogde tomaten toe aan de saus. Meng de prei en de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de pasta en twee derde van de peterselie door de saus.

Serveren

  • Verdeel de romige prei-pasta over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker