Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rode poon uit de oven
Fileer de rode poon. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Maak de rokken van de venkel los en snijd in brunoise. Mondeer de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de olijven en limoen in plakjes. Verhit olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en venkel in circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep de venkel in de ovenschaal en leg hierop de poonfilet. Besprenkel met de witte wijn. Leg de plakjes limoen en schijfjes olijf erop. Voeg hier als laatste de blokjes tomaat en kruiden aan toe en schenk er nog een scheutje olijfolie over. Dek af met aluminiumfolie. Zet in de voorverwarmde oven en gaar in circa 20 minuten.
Aardappelsalade
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Blancheer ze beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Verhit de notenolie in een koekenpan en bak de pecannoten circa 2 minuten. Laat ze even afkoelen. Giet de aardappels af en laat circa 5 minuten uitwasemen. Hak intussen de kruiden en een paar noten. Meng de aardappels met crème fraîche, gehakte kruiden en de noten en breng op smaak met een beetje zout en peper. Garneer de aardappelsalade met de gehakte noten.
Serveren
Serveer de poon in de ovenschaal en de aardappelsalade koud ernaast.
80 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties