De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rode poon met rijstsalade

Dit visgerecht is de traktatie van de Turkse Riviera. In Karsu's Turkije komt dit dit heerlijke gerecht ook voorbij. Natuurlijk heeft Karsu het recept zodat je het ook supermakkelijk thuis kunt maken.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rode poon met rijst

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Verse vis uit de Egeïsche is een must als je naar Turkije gaat. Met dit gerecht heb je al een klein voorproefje."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Pel en snijd de ui in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Rasp de courgette. Snijd de citroen in parten. 

  3. Meng de sumak en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 

  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de rode poon in circa 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Meng de rijst met de geraspte courgette, rode ui, puntpaprika, peterselie en granaatappelpitjes. Voeg de sumak-dressing toe. 

  6. Serveer de rijstsalade op een groot bord. Leg de gebakken rode poon er bovenop en garneer met de parten citroen. 

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.