De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto

30 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Risotto

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Risotto
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Snijd 100 gram van de paddenstoelen en voeg toe aan de bouillon. Hak de peterselie en salie en voeg toe met de gedroogde paddenstoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en fruit mee tot het glazig is. Blus vervolgens af met de wijn en een schep bouillon. Voeg vervolgens steeds een schep bouillon toe als de vorige bouillon is opgenomen door de rijst en herhaal dit tot de bouillon op is. Blijf roeren.

Groente
Verwarm een koekenpan en smelt een klontje boter. Snijd de paddenstoelen en bak ze circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Hak wat salie en voeg toe.

Voeg de gebakken groente toe aan de risotto. Rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker