Risotto

22
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd

Risotto
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Snijd 100 gram van de paddenstoelen en voeg toe aan de bouillon. Hak de peterselie en salie en voeg toe met de gedroogde paddenstoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en fruit mee tot het glazig is. Blus vervolgens af met de wijn en een schep bouillon. Voeg vervolgens steeds een schep bouillon toe als de vorige bouillon is opgenomen door de rijst en herhaal dit tot de bouillon op is. Blijf roeren.

Groente
Verwarm een koekenpan en smelt een klontje boter. Snijd de paddenstoelen en bak ze circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Hak wat salie en voeg toe.

Voeg de gebakken groente toe aan de risotto. Rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

Ingredienten

4
Personen

Risotto

  • 1 l water
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes
  • 500 g paddenstoelenmix (oesterzwam kastanje anijschampignon)
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 takjes salie
  • 100 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 400 g carnaroli rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el roomboter
  • 200 g fijne spinazie (Hollandse spinazie)
  • 200 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
22