Deeg
Kneed de boter, bloem, eieren en het zout tot een
soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten
in de koelkast. Vet de springvorm in. Rol het deeg tot een dikte van circa 4
millimeter uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Prik de bodem in met
een vork.
Vulling
Verwarm
de oven voor op 170 ºC. Pel en snipper de uien.
Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en
de knoflook. Voeg de pijnboompitten, Italiaanse kruiden en de bladspinazie toe
en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen
peper. Snijd de mozzarella in blokjes. Klop de eieren los, roer de crème fraîche
en de mozzarella erdoor. Meng de spinazie door het eimengsel. Giet de vulling
in de met deeg beklede springvorm en bak in circa 1 uur in 30 minuten gaar.
Laat de quiche afkoelen.
Italiaanse salade
Snijd
de korstjes van de plakken casinobrood en leg de plakken tegen elkaar. Steek
met de taartring een cirkel uit.
Verwarm de grillpan. Snijd de courgette met de mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Besprenkel met olie en gril ze kort om en om, tot er een mooie grillstreep op zit. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schil de aardappels, winterwortel en knolselderij en snijd ze in julienne. Maak de sperzieboontjes schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook achtereenvolgens in dezelfde pan eerst de aardappels, dan de winterwortel, vervolgens de knolselderij en als laatste de sperzieboontjes beetgaar. Koel de groente af in ijswater. Snijd de augurk in julienne. Pel en snipper de ui. Halveer de kerstomaatjes. Meng de uitgelekte groente met de augurk, ui, drie kwart van de kerstomaatjes en de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bekleed de taartring met cellofaanfolie of bakpapier en zet de taartring op de afgekoelde quiche. Leg het casinobrood op de bodem van de taartring. Leg de gegrilde courgetteplakken dakpansgewijs tegen de binnenkant van de taartring. Vul de taartring met de Italiaanse salade. Verwijder de taartring en de cellofaanfolie.
TIP: Gebruik de rest van de salade bij de lunch of serveer bij de taart.
Gefrituurde uienringen
Pel
de uien en snijd ze in dikke ringen. Druk de rokken per twee uit elkaar. Wentel
de uienringen door de bloem. Klop het eiwit luchtig. Meng de bloem met het bier
en breng op smaak met een beetje zout. Spatel het eiwitschuim erdoor. Haal de
uienringen door het beslag en wentel ze vervolgens door de panko. Verwarm de olie
tot circa 180 ºC. Bak de uienringen in circa 2 minuten om en om goudbruin en
krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over. Leg de
uienringen op de Italiaanse salade.
Garnering
Verdeel
de takjes kervel en de rest van de kerstomaatjes rondom de taart.
0 reacties