De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raw tiramisu

Tiramisu is een onwijs populair Italiaans dessert. Deze versie is vegan!

60 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Raw tiramisu

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Tiramisu is een onwijs populair Italiaans dessert. Deze versie maak je zonder ei en mascarpone. Net zo lekker én bovendien geschikt voor iedereen.

Bereidingswijze

Voorbereiding

Stap 1:
Week de walnoten en de cashewnoten voor de espressomousse en de cashewnoten voor de vanillecrème 24 uur in koud water.

Crunchbodem

Stap 1:
Voeg de geweekte walnoten, dadels, vanille en het zout tot een kruimelige massa. Het mengsel mag een beetje grof blijven en kruimelig aanvoelen. Verdeel de kruimels over de glaasjes.

Espressomousse

Stap 1:
Zet de espresso en laat deze afkoelen. Smelt de kokosolie en laat deze afkoelen.

Stap 2:
Voeg de geweekte walnoten, cashewnoten, amandeldrink, dadels, espresso, kokosolie en het cacaopoeder toe aan de foodprocessor en pureer tot een gladde massa.

Stap 3:
Verdeel de mousse over de glaasjes bovenop de crunch laag en zet de glaasjes minimaal 30 minuten in de diepvries.

Vanillecrème

Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat even afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, amandeldrink, kokosolie, ahornsiroop en de vanille toe aan de foodprocessor en pureer het geheel mooi glad. Giet nu de vanille crème in de glaasjes op de espresso mousse. En laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 2:
Je kunt de tiramisu glaasjes nu een paar dagen in de diepvries bewaren afgedekt met plasticfolie. Haal ze een half uurtje voor het opdienen uit de diepvries. Bestuif de tiramisu met cacaopoeder en garneer met cacaonibs.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker