Voorbereiding
Stap 1:
Week de walnoten en de cashewnoten voor de espressomousse en de cashewnoten voor de vanillecrème 24 uur in koud water.
Crunchbodem
Stap 1:
Voeg de geweekte walnoten, dadels, vanille en het zout tot een kruimelige massa. Het mengsel mag een beetje grof blijven en kruimelig aanvoelen. Verdeel de kruimels over de glaasjes.
Espressomousse
Stap 1:
Zet de espresso en laat deze afkoelen. Smelt de kokosolie en laat deze afkoelen.
Stap 2:
Voeg de geweekte walnoten, cashewnoten, amandeldrink, dadels, espresso, kokosolie en het cacaopoeder toe aan de foodprocessor en pureer tot een gladde massa.
Stap 3:
Verdeel de mousse over de glaasjes bovenop de crunch laag en zet de glaasjes minimaal 30 minuten in de diepvries.
Vanillecrème
Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat even afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, amandeldrink, kokosolie, ahornsiroop en de vanille toe aan de foodprocessor en pureer het geheel mooi glad. Giet nu de vanille crème in de glaasjes op de espresso mousse. En laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Stap 2:
Je kunt de tiramisu glaasjes nu een paar dagen in de diepvries bewaren afgedekt met plasticfolie. Haal ze een half uurtje voor het opdienen uit de diepvries. Bestuif de tiramisu met cacaopoeder en garneer met cacaonibs.
0 reacties