Ravioli met amatriciana-saus

26
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 15 minutes totale tijd

Saus

  • Snijd de pancetta in stukjes.
  • Pel en snipper de sjalot en knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de pancetta gedurende 5 minuten.
  • Voeg de sjalot, knoflook en verkruimelde chilipeper toe en fruit gedurende 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 30 minuten op middelhoog vuur inkoken.
  • Staafmixer de saus en laat afkoelen. Hij moet vrij dik zijn.
  • Voeg de pecorino toe. 

Ravioli

  • Snijd de deegbal in 8 stukken.
  • Maak van elk van de delen deeg een lap door het door de pastamachine te draaien op een steeds smallere stand.
  • Schep circa 1 theelepel amatriciana saus op gelijke afstanden op de helft van de deeglappen.
  • Bestrijk de tussenruimten tussen de vulling met behulp van een bakkwastje met wat water zodat het goed plakt. Leg de andere helft van de deeglappen over lappen met de vulling, en druk met de vingertoppen of de achterkant van de steker de randen rondom de vulling goed aan. Zorg dat er geen lucht meer tussen zit. De vulling moet goed door het deeg worden omsloten.
  • Snijd met het stekertje of met het glas en een scherp mesje mooie ronde ravioli uit het deeg.

Afmaken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in circa 5 minuten gaar. Schep uit de pan met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Hak de kruiden fijn en verwarm ze in de olie. Besprenkel de ravioli hiermee.

Tip: hier vind je het recept om zelf pastadeeg te maken

Ingredienten

4
Personen

Ravioli met amatriciana-saus

  • 100 g pancetta
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 gedroogde chilipeper
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 30 g geraspte pecorino
  • 1 portie pastadeeg
  • olijfolie extra vergine
  • 5 takjes citroentijm
  • 5 takjes oregano

Extra nodig

  • braadpan
  • staafmixer
  • pastamachine
  • steker van ca 8 cm
  • bakkwast
Geef je waardering
26