Rauwe andijviestamppot met chorizo-olie

4
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Chorizo-olie
Pel en halveer de knoflook. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en de chorizo circa 4 minuten. Schenk de olijfolie erbij en verhit tot een temperatuur van 80 ºC. Laat circa 1 uur op 80 ºC pruttelen. Zeef de olie en laat afkoelen.

Rauwe andijviestamppot
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Rasp de manchego. Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de manchego, melk en de boter. Snijd de andijvie in repen en meng door de puree. Pluk de peterselie.

Dadel-spekspiesjes
Halveer het katenspek in de breedte. Rol de dadels in het katenspek en prik ze per zes aan een spiesje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de dadelspekspiesjes rondom in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Verdeel de rauwe andijviestamppot over borden. Leg de dadel-spekspiesjes op de andijviestamppot en cirkel de chorizo olie eromheen. Garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Rauwe andijviestamppot met chorizo olie

  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g chorizo
  • 300 ml olijfolie
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 g manchego
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 1 krop andijvie
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 12 plakjes katenspek
  • 24 dadels zonder pit

Extra nodig

  • pureestamper
  • rasp
  • prikkers
Geef je waardering
4