Chorizo-olie
Pel en
halveer de knoflook. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo
in blokjes. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook
en de chorizo circa 4 minuten. Schenk de olijfolie erbij en verhit tot een
temperatuur van 80 ºC. Laat circa 1 uur op 80 ºC pruttelen. Zeef de olie en
laat afkoelen.
Rauwe andijviestamppot
Schil en
snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met
water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten
gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Rasp
de manchego. Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de manchego, melk en
de boter. Snijd de andijvie in repen en meng door de puree. Pluk de peterselie.
Dadel-spekspiesjes
Halveer het
katenspek in de breedte. Rol de dadels in het katenspek en prik ze per zes aan
een spiesje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de
dadelspekspiesjes rondom in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
Verdeel
de rauwe andijviestamppot over borden. Leg de dadel-spekspiesjes op de
andijviestamppot en cirkel de chorizo olie eromheen. Garneer met peterselie.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
rauwe andijviestamppot met chorizo-olie
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma De Volkstuin
Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.
In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee