De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rasta pasta

Verrassend pasta-gerecht maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte rasta pasta in het programma Shirma's Soul Food.

Rasta pasta

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Dit heerlijke pasta-gerecht is niet zomaar pasta. Het is rasta pasta! Het kleurrijke gerecht is ontstaan in Jamaica en met mijn recept kan jij het ook maken. Ik maak het met vegan room zodat iedereen mee kan eten, maar je kan natuurlijk ook gewone kookroom gebruiken."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de penne beetgaar in 11 minuten.

  2. Hak de knoflook fijn. Snijd de ui in kwart ringen en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. 

  3. Verhit in een ruime pan een scheut olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de paprikareepjes toe. Bak tot het vocht is verdampt. 

  4. Voeg de jerk kruidenmix en het zout toe en meng goed.  

  5. Voeg de penne en vegan kookroom toe. Meng goed door voordat je het serveert.

Wat is rasta pasta?

“Dit bijzondere fushion-gerecht met pasta is ontstaan in Jamaica. De verschillende kleuren paprika staan voor de Jamaicaanse vlag. De jerk-kruidenmix geeft die typisch Jamaicaanse smaak. Ik geef een kleine twist aan het originele gerecht door vegan room te gebruiken. Zo kan iedereen mee-eten!

topping gevulde champignons

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker