Range style eggs

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Range style eggs

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Giet de maïskorrels af.
  • Snijd de bacon fijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, rode peper, courgette, maïskorrels, bacon en de helft van de bosui (houd de rest apart) circa 4 minuten.
  • Schenk de gezeefde tomaten erbij en roer goed door.
  • Maak een kuiltje in het midden van de groente en breek de eieren boven het kuiltje. Bak de eieren op laag vuur in circa 6 minuten gaar.
  • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wraps

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de wraps met een beetje olijfolie. Bak de wraps in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Pluk de koriander.
  • Verdeel de wraps en de range style eggs over borden.
  • Strooi de koriander en de resterende bosui erover.
  • Schenk de chilisaus erover.

Ingredienten

4
Personen

Range style eggs

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 100 g maïskorrels
  • 75 g bacon (in plakjes)
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 4 eieren
  • 8 meergranen wraps
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 bos bosui
  • 2 el chilisaus

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
5