De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pruimtomaten-ovenschotel

Een heerlijke en eenvoudig te bereiden ovenschotel uit de Italiaanse keuken!

30 MIN
Pruimtomaten-ovenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de tomaten in blokjes.Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de chorizo toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de paprika’s, tomaten, bleekselderij en de peterselie toe en bak het geheel circa 4 minuten. Schep het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Breek vier eieren open in elke hoek van de ovenschaal en bestrooi het geheel met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Bak de ciabatta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren

Verdeel de ovenschotel over borden. Snijd het brood in plakken en serveer bij de ovenschotel 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker