De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

provencaalse ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Vet een ovenschaal in en vereel de ui en knoflook erover. Snijd de tomaten en courgettes in plakjes.

30 MIN
Provencaalse ovenschotel

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Vet een ovenschaal in en vereel de ui en knoflook erover. Snijd de tomaten en courgettes in plakjes. Ris de tijmblaadjes en hak ze fijn. Leg de tomaat en courgette dakpansgewijs op het uimengsel en bestrooi met tijm, zout en peper. Bak de ovenschotel circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met basilicumblaadjes naar wens.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker