Gamba's met knoflookbrood
-
Maak eerst de gamba’s schoon door de schaal te verwijderen en vervolgens het darmkanaaltje (het zwarte streepje aan de rugzijde) weg te snijden met een klein mesje. De kop en staart kun je gewoon laten zitten en pas aan tafel pellen.
-
Giet de olijfolie in het hittebestendig schaaltje en verdeel er de knoflook, rode peper, cayennepeper en het gerookte-paprikapoeder over. Voeg ook een kneep citroensap en grof zeezout naar smaak toe. Schep er dan de gamba’s door en zorg dat elke gamba met een laagje knoflookolie bedekt is.
-
Prak voor het knoflookbrood in een kommetje de roomboter, knoflook en peterselie fijn. Smeer deze boter over de sneetjes stokbrood. Leg ze met de besmeerde kant boven naast elkaar in de Airfryer en bak in 3 minuten op 200 graden goudbruin en krokant. Zet even weg.
-
Zet daarna de schaal gamba’s in de Airfryer en bak nog ca. 8 minuten op 200 graden, tot de gamba’s rood van kleur zijn en de knoflookolie bubbelt. Bestrooi de gamba’s met peterselie en serveer ze met het knoflookbrood.
0 reacties