De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portugese gamba's uit de airfryer

Deze gamba's zijn ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, want ze zijn supersnel gaar. Je kunt ze met bijna alles combineren: aardappelen, pasta, groenten of gewoon uit het vuistje.

15 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
Gamba's met knoflookbrood

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Bestel nu het Miljuschka Magazine zomernummer van 2024 en ga met me mee op smakelijke stedentrip! We gaan naar Athene, Kopenhagen, Lissabon én Londen. Tips voor daar, recepten voor thuis. Zoals deze heerlijke gamba's met knoflookbrood uit Lissabon."

Bereidingswijze

Gamba's met knoflookbrood

  1. Maak eerst de gamba’s schoon door de schaal te verwijderen en vervolgens het darmkanaaltje (het zwarte streepje aan de rugzijde) weg te snijden met een klein mesje. De kop en staart kun je gewoon laten zitten en pas aan tafel pellen.

  2. Giet de olijfolie in het hittebestendig schaaltje en verdeel er de knoflook, rode peper, cayennepeper en het gerookte-paprikapoeder over. Voeg ook een kneep citroensap en grof zeezout naar smaak toe. Schep er dan de gamba’s door en zorg dat elke gamba met een laagje knoflookolie bedekt is.

  3. Prak voor het knoflookbrood in een kommetje de roomboter, knoflook en peterselie fijn. Smeer deze boter over de sneetjes stokbrood. Leg ze met de besmeerde kant boven naast elkaar in de Airfryer en bak in 3 minuten op 200 graden goudbruin en krokant. Zet even weg.

  4. Zet daarna de schaal gamba’s in de Airfryer en bak nog ca. 8 minuten op 200 graden, tot de gamba’s rood van kleur zijn en de knoflookolie bubbelt. Bestrooi de gamba’s met peterselie en serveer ze met het knoflookbrood.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker