Wanneer het kwik begint te dalen, begint onze craving naar pompoensoep weer te groeien. En het allerleukste: deze pompoensoep maak je supersnel en makkelijk!

Mounir Toub

Pompoensoep maken: tips en tricks

  1. De gouden tip voor het maken van pompoensoep geldt eigenlijk voor elke soep: begin de soep altijd met het aanbakken van een uitje. Voor deze pompoensoep gebruik je naast een uitje ook gember als basis.
  2. Rooster de pompoen kort in de oven, voordat je ‘m in de soep verwerkt. Op die manier krijgt de soep een mooie, volle smaak. Besprenkel de pompoen voor het roosteren met olijfolie en gebruik alle sappen die vrijkomen in de soep. “De olie die eraf komt heeft veel smaak en zorgt ervoor dat alle smaken vermengd worden.”

Ingredienten

4
Personen

Pompoensoep

  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl ras el hanout
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 l water
  • 40 g pompoenpitten
  • 5 blaadjes munt
  • 50 ml kokosmelk

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer

Bereidingswijze

45 minuten

Stap 1:

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn. 

Stap 2:

Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bak de pompoenblokjes circa 15 minuten in de oven.

Stap 3:

Verhit een scheutje olie in een pan en bak het komijnzaad circa 2 minuten tot de zaadjes openspringen. Voeg de ui, gember en ras el hanout toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraandraadjes, het water en de pompoen toe en laat 15 minuten afgedekt pruttelen.

Stap 4:

Rooster de pompoenpitten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de munt in dunne reepjes.

INSPIRATIE NODIG VOOR POMPOENRECEPTEN? BEKIJK HIER DE LEKKERSTE RECEPTEN MET POMPOEN.

Geef je waardering

Pompoensoep