De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoencurry met kikkererwten

Pompoencurry met kikkererwten is een goedvullend en voedzaam gerecht. Maak het zelf met het recept van 24Kitchen-chef Danny Jansen. 

Pompoencurry

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze pompoencurry met kikkererwten maak je makkelijk en snel en zit bomvol smaak. Aanrader, dus!

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd rode ui in halve ringen. 

  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak als eerste de paprikablokjes en ui. Voeg dan de currypasta toe en bak dit al roerend circa 1 minuut. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Bak dit kort mee.  

  3. Voeg het bouillonblokje, water, kokosmelk en santen toe aan de pan, roer goed door en laat de curry circa 15 minuten sudderen. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de curry als de pompoen gaar is. Maak de curry verder op smaak met rasp en sap van een halve citroen.  

  4. Bewaar de curry gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.

Afmaken

  1. Bak het Turkse brood af in een voorverwarmde oven op 200 °C voor ongeveer 10 minuten. 

  2. Leg de cashewnoten in een ovenschaal. Voeg er een eetlepel olijfolie, peper en zout en een gehalveerde teen knoflook aan toe. Meng door en zet ze bij het brood in de oven totdat ze goudbruin zijn gekleurd.

  3. Verwarm de pompoencurry in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt of in een ruime pan. 

  4. Snijd lange linten van de komkommer met behulp van een dunschiller en snijd de rode ui in dunne ringen met een mandoline. Meng de wittewijnazijn, suiker, peper en zout en komijnzaad in een ruime kom en voeg de ui en komkommer toe om zoetzuur te maken. 

  5. Meng de crème fraîche met wat fijngesneden koriander. Serveer de pompoencurry in een mooie grote schaal. Garneer de curry met de geroosterde cashewnoten en gesneden koriander (of peterselie). Serveer met het Turkse brood en een schaaltje zoetzuur en crème fraîche. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk en pittig. Feestje op tafel
Wil Smit
16-05-2023

Ook lekker