Pittige salade van gebakken pompoen en roquefort

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Pompoen
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes van circa 2 centimeter. Schep de pompoen in een ovenschaal.
Voeg de olijfolie, specerijen, kruiden en versgemalen peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Bak de pompoen in de oven in circa 20 minuten tot de pompoen zacht en licht gekaramelliseerd is.

Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de rode wijnazijn en druppel, al roerende, langzaam de olijfolie erbij. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.

Salade
Rooster de macadamianoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
Verwarm een tweede koekenpan en bak hier langzaam de ham krokant in. Besprenkel de bladspinazie met een beetje olijfolie.

Verdeel de bladspinazie over borden en leg daarop de pompoen en de plakjes ham. Brokkel de roquefort erover. Verdeel de olijvenmix en macadamianoten erover.
Besprenkel met de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Pompoen

  • 1 kg flespompoen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 takjes tijm
  • 1 el zeezout

Dressing

  • 1 sjalot
  • 1 el rode wijnazijn
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Salade

  • 150 g macadamianoten
  • 12 plakjes gedroogde ham
  • 150 g jonge bladspinazie
  • 120 g roquefort
  • 100 g olijvenmix (ontpit)

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
3