De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige pompoensalade van roquefort en bladspinazie

Deze pittige pompoensalade heeft alles waar je op een herfstige dag trek in hebt en verrast je door zijn heerlijke smaken. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pittige pompoensalade

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

Deze pittige pompoensalade heeft alles waar je op een herfstige dag trek in hebt en verrast je door zijn heerlijke smaken. 

Bereidingswijze

Pompoen
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes van circa 2 centimeter. Schep de pompoen in een ovenschaal.
Voeg de olijfolie, specerijen, kruiden en versgemalen peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Bak de pompoen in de oven in circa 20 minuten tot de pompoen zacht en licht gekaramelliseerd is.

Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de rode wijnazijn en druppel, al roerende, langzaam de olijfolie erbij. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.

Salade
Rooster de macadamianoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
Verwarm een tweede koekenpan en bak hier langzaam de ham krokant in. Besprenkel de bladspinazie met een beetje olijfolie.

Verdeel de bladspinazie over borden en leg daarop de pompoen en de plakjes ham. Brokkel de roquefort erover. Verdeel de olijvenmix en macadamianoten erover.
Besprenkel met de dressing.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.