De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pindasoep met tom tom uit suriname

Week het zoutvlees een nacht in ruim water in de koelkast. Giet het water af, snijd het vlees in stukken en kook het circa 30 minuten in 1 liter water. Giet het water af.

130 MIN
Pindasoep met Tom Tom uit Suriname

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Soep
Week het zoutvlees een nacht in ruim water in de koelkast. Giet het water af, snijd het vlees in stukken en kook het circa 30 minuten in 1 liter water. Giet het water af.

Pel en snijd de ui grof. Pel en kneus de knoflook. Snijd de tomaten grof. Vul een soeppan met 2 liter water en voeg de kip, zoutvlees, peterselie, ui, knoflook, tomaat, pimentkorrels en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook circa 45 minuten.

Schep de pindakaas in een kom en voeg een flinke schep bouillon toe zodat de pindakaas dun wordt. Roer de pindakaas door de bouillon. Voeg de madame Jeanette in zijn geheel toe en laat de soep nog 15-20 minuten doorkoken. Verwijder de Madame Jeanette.

Tom Tom
Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil de bananen en kook de bananen circa 25 minuten. Giet af en pureer de bananen. Draai van de bananenpuree ballen ter grootte van golfballen.

Serveer de soep met daarin de Tom Tom.

Tip: heb je nu geen pindakaas met stukjes, hak dan nog wat pinda’s grof en strooi die erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker