Pindasoep met Tom Tom uit Suriname

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

130 minuten totale tijd

Soep
Week het zoutvlees een nacht in ruim water in de koelkast. Giet het water af, snijd het vlees in stukken en kook het circa 30 minuten in 1 liter water. Giet het water af.

Pel en snijd de ui grof. Pel en kneus de knoflook. Snijd de tomaten grof. Vul een soeppan met 2 liter water en voeg de kip, zoutvlees, peterselie, ui, knoflook, tomaat, pimentkorrels en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook circa 45 minuten.

Schep de pindakaas in een kom en voeg een flinke schep bouillon toe zodat de pindakaas dun wordt. Roer de pindakaas door de bouillon. Voeg de madame Jeanette in zijn geheel toe en laat de soep nog 15-20 minuten doorkoken. Verwijder de Madame Jeanette.

Tom Tom
Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil de bananen en kook de bananen circa 25 minuten. Giet af en pureer de bananen. Draai van de bananenpuree ballen ter grootte van golfballen.

Serveer de soep met daarin de Tom Tom.

Tip: heb je nu geen pindakaas met stukjes, hak dan nog wat pinda’s grof en strooi die erover.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 100 g runderpekelvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 g kippendijen
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 8 pimentkorrels
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 pot pindakaas met stukjes (350 g)
  • 1 madame Jeanette

Tom tom

  • 4 rijpe bakbananen

Extra nodig

  • stamper
Geef je waardering
8