Begin met het marineren van de kip. Snijd de kruiden en pel en pers de knoflook. Meng de kippendijen met de kruiden, knoflook, komijnpoeder, het sap en de zest van de citroen, peper, zout en de olijfolie. Dek het af en laat minimaal een uur in de koelkast marineren.
Kneed voor de piadina de bloem, de olijfolie en het zeewater. Als je geen zeewater hebt kun je ook gewoon water met 10gr zout gebruiken. Kneed er in circa 10 minuten een soepel deeg van. Snijd de olijven in ringetjes en meng door het deeg. Laat het deeg rusten.
Snijd voor de tzatziki eerst de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp dan de komkommer en de venkel. Bewaar de topjes van de venkel.
Meng de geraspte komkommer en venkel met de yoghurt. Pel en pers de knoflook en meng samen met de zest en het sap van de citroen door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de tzatziki met olijfolie, de venkeltopjes en fijngehakte munt.
Bak nu de kip om en om in circa 10 minuten goudbruin.
Rol balletjes deeg ter grootte van een golfbal uit tot een halve centimeter dikte. Bak het platbrood in een koekenpan met een klein beetje olie om en om in circa 5 minuten goudbruin.
Leg wat tzatziki en kip op het platbrood en garneer met fijngesneden ijsbergsla en plakjes tomaat.
0 reacties