De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peanut butter chocolate cheesecake

Deze peanut butter chocolate cheesecake is het ultieme nagerecht. De tijd en moeite die je er in stopt zijn het helemaal waard!

60 min kooktijd
Peanut butter chocolate cheesecake

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter. Maal de koekjes en de pinda’s fijn in de foodprocessor en voeg de boter toe. Maal het geheel nog even door zodat het goed gemengd is.
Druk het koekmengsel op de bodem van de springvorm en bak circa 10 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC.

Vulling
Klop de roomkaas, pindakaas, suiker en de crème fraîche in de keukenmachine snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe en spatel de bloem erdoor. Schep de vulling op de koekjesbodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 1,5 uur gaar. Zet een bakje water in de oven erbij om een gebarsten cheesecake te voorkomen. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Chocoladecrème
Breng de slagroom en de boter in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het een gladde crème is. Roer er tot slot een eetlepel zonnebloemolie door. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel het over de cheesecake. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de cheesecake. Zet nog 30 minuten in de koelkast.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker