Peanut butter chocolate cheesecake

49
Gevorderd

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
130 minuten totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter. Maal de koekjes en de pinda’s fijn in de foodprocessor en voeg de boter toe. Maal het geheel nog even door zodat het goed gemengd is.
Druk het koekmengsel op de bodem van de springvorm en bak circa 10 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC.

Vulling
Klop de roomkaas, pindakaas, suiker en de crème fraîche in de keukenmachine snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe en spatel de bloem erdoor. Schep de vulling op de koekjesbodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 1,5 uur gaar. Zet een bakje water in de oven erbij om een gebarsten cheesecake te voorkomen. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Chocoladecrème
Breng de slagroom en de boter in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het een gladde crème is. Roer er tot slot een eetlepel zonnebloemolie door. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel het over de cheesecake. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de cheesecake. Zet nog 30 minuten in de koelkast.

Ingredienten

4
Personen

Voor de bodem

  • 150 g chocolatechipkoekjes
  • 100 g gezouten pinda’s
  • 30 g roomboter

Voor de vulling

  • 800 g zachte roomkaas
  • 100 g pindakaas
  • 250 g suiker
  • 200 g crème fraîche
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 30 g bloem

Voor de chocoladecrème

  • 150 g pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 50 g roomboter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 g gezouten pinda’s om te garneren

Extra nodig

  • springvorm doorsnede 24 cm
  • bakpapier
  • foodprocessor
  • keukenmachine met garde
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
49