De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta panna fresca e prosciutto

Een heerlijk en romig pastagerecht met champignons en ham.

20 min kooktijd
Pasta panna Fresca e Prosciutto

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta panna Fresca e Prosciutto
Breng een pan met water en zout aan de kook. Meng de room, crème fraîche en melk en snijd de ham in stukjes. Kook de pasta net niet ‘al dente’, giet de pasta terug in de pan en laat op laag vuur staan. Meng het roommengsel en de ham door de pasta en roer goed door. Verdeel de pasta over borden en rasp de kaas erover. Rooster of grill het brood. Halveer de knoflook en de tomaten. Wrijf de knoflook en daarna de tomaten over het brood.

Balsamicovinaigrette
Pel en pers de knoflook uit. Meng de knoflook met balsamicoazijn, olijfolie en mosterd. Voeg de honing toe en roer door tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.

Funghi in insalata tiepida
Snijd de champignons in stukjes. Pel de knoflook en snijd de ham in reepjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons, knoflook en de ham circa 3 minuten op hoog vuur. Zet de pan van het vuur, verwijder de knoflook en breng de champignons op smaak met zout en peper. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de vinaigrette eroverheen. Verdeel de lauwwarme paddenstoelen en de gerookte ham over de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker