Pasta panna Fresca e Prosciutto

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pasta panna Fresca e Prosciutto
Breng een pan met water en zout aan de kook. Meng de room, crème fraîche en melk en snijd de ham in stukjes. Kook de pasta net niet ‘al dente’, giet de pasta terug in de pan en laat op laag vuur staan. Meng het roommengsel en de ham door de pasta en roer goed door. Verdeel de pasta over borden en rasp de kaas erover. Rooster of grill het brood. Halveer de knoflook en de tomaten. Wrijf de knoflook en daarna de tomaten over het brood.

Balsamicovinaigrette
Pel en pers de knoflook uit. Meng de knoflook met balsamicoazijn, olijfolie en mosterd. Voeg de honing toe en roer door tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.

Funghi in insalata tiepida
Snijd de champignons in stukjes. Pel de knoflook en snijd de ham in reepjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons, knoflook en de ham circa 3 minuten op hoog vuur. Zet de pan van het vuur, verwijder de knoflook en breng de champignons op smaak met zout en peper. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep de vinaigrette eroverheen. Verdeel de lauwwarme paddenstoelen en de gerookte ham over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Pasta panna Fresca e Prosciutto

  • zout
  • 200 ml kookroom
  • 1 el crème fraîche
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g gerookte ham
  • 500 g penne rigate
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 plakken boerenbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten

Balsamicovinaigrette

  • 0.5 teentje knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • zout
  • versgemalen peper

Funghi in insalata tiepida

  • 400 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 g gerookte ham in reepjes
  • 200 g veldsla
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
25