De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ossenstaartstoof

Heerlijke ossenstaartstoof, geserveerd met ravioli en een frisse salade.

30 min kooktijd
Ossenstaartstoof

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakten Caroline Tensen en haar dochter Charlotte in Favourites By...

Verwarm de oven voor op 220°C.

Zet de ovenschaal in de oven. Bestrooi de ossenstaart met zout en peper en wrijf in met olijfolie. Leg het vlees in de ovenschaal en braad 10 minuten in de oven.

Maak intussen de groenten schoon en snij alles in stukken. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de groenten en kruiden aan. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg het bier of de wijn toe en schraap de aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg de tomaten met sap toe.

Haal de ossenstaart uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Doe het vlees bij de overige ingrediënten in de pan en zet deze in de oven. Doe de deksel op de pan en zet het gerecht minstens 6 uur in de oven.

Haal, als de ossenstaartstoof klaar is, het vlees van het bot.

Kook de ravioli, pasta of polenta volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de radijzen schoon en snij ze in stukken of plakjes. Maak de rucola en radijzen aan met citroensap en olijfolie, zout en peper. Schaaf er flinters kaas over. Serveer alles samen.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker