Ossenstaartstoof

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
6 uur totale tijd

Dit gerecht maakten Caroline Tensen en haar dochter Charlotte in Favourites By...

Verwarm de oven voor op 220°C.

Zet de ovenschaal in de oven. Bestrooi de ossenstaart met zout en peper en wrijf in met olijfolie. Leg het vlees in de ovenschaal en braad 10 minuten in de oven.

Maak intussen de groenten schoon en snij alles in stukken. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de groenten en kruiden aan. Voeg de bloem toe en bak mee. Voeg het bier of de wijn toe en schraap de aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg de tomaten met sap toe.

Haal de ossenstaart uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Doe het vlees bij de overige ingrediënten in de pan en zet deze in de oven. Doe de deksel op de pan en zet het gerecht minstens 6 uur in de oven.

Haal, als de ossenstaartstoof klaar is, het vlees van het bot.

Kook de ravioli, pasta of polenta volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de radijzen schoon en snij ze in stukken of plakjes. Maak de rucola en radijzen aan met citroensap en olijfolie, zout en peper. Schaaf er flinters kaas over. Serveer alles samen.

Ingredienten

4
Personen

  • 1250 g ossenstaart in stukken
  • zout en peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • paar takjes tijm en/of rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el bloem
  • 150 ml amberbier of rode wijn
  • 3 blikken tomaten op sap

Voor erbij

  • ravioli, pasta of polenta
  • 1 bosje radijzen
  • 150 g rucola
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • 50 g Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
Geef je waardering
9