Onderwaterschotel

1
Makkelijk
Onderwaterschotel

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Kabeljauw

  • Snijd de helft van de citroen in plakken. (Bewaar de rest van de citroen).
  • Breng een pan met water, de plakken citroen en een beetje zout tegen de kook aan.
  • Gaar de kabeljauw circa 10 minuten in het vocht. (Laat het water niet koken).
  • Haal de kabeljauw uit de pan en snijd de kabeljauw in kleine stukjes.

Onderwaterschotel

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de krieltjes.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten en de krieltjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus circa 10 minuten koken.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de andijvie in reepjes. Kook de andijvie in circa 2 minuten beetgaar.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Giet de andijvie af en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de vis over de andijvie en schenk de tomatensaus met krieltjes erover. Eindig met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Serveren

  • Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de onderwaterschotel over borden. Bestrooi met de peterselie en serveer het partje citroen ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Onderwaterschotel

  • 1 citroen
  • 400 g kabelh
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 450 g krieltjes (voorgekookt)
  • 1 el tomate
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 2 kroppen andijvie
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • ovenschaal
Onderwaterschotel
Geef je waardering
1