Varkenskarbonades
Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder. Dep de karbonade droog met keukenpapier, snijd ze bij de vetrand in, wentel ze door het bloemmengsel en tik de overtollige bloem eraf. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees in circa 8 minuten om en om goudbruin.
Aardappels
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Jus voor iedere dag
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Blus af met water, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Snijd de tomaten in blokjes en roer ze door de jus. Laat de jus in circa 5 minuten tot de helft inkoken.
Andijviestamppot
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een stamper. Maak de puree smeuïg met een scheut olijfolie. Halveer de andijvie in de lengte, snijd de kern eruit en snijd de andijvie in repen. Meng de andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat, zout en peper.
0 reacties