De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nonna's tiramisu

Waar denk je aan bij italiaans nagerecht ? Aan tiramisu natuurlijk! Bekijk hieronder naar de enige echte tiramisu recept. 

30 min voorbereidingstijd
tiramisu-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Waar denk je aan bij italiaans nagerecht ? Aan tiramisu natuurlijk! Bekijk hieronder naar de enige echte tiramisu recept. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Meng de slagroom met de mascarpone in een ruime mengkom. 

Stap 2: 
Scheid de eieren. Bewaar het eiwit en het eigeel in aparte ruime mengkommen. Klop de eiwitten stijf met 25 gram suiker met een handmixer. Klop de eidooiers samen met 75 gram suiker luchtig met een handmixer.  

Stap 3: 
Spatel de eidooiers voorzichtig door de mascarpone met room. Meng daarna het eiwtischuim voorzichtig door het mengsel van mascarpone en eidooiers.  

Stap 4: 
Meng de Tia Maria met de espresso in een schaaltje dat groot genoeg is om de savoiardi te dippen. Dip de Savoiardi kort in het vocht en beleg de bodem van een ruime schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de savoiardi. Leg hierop een tweede laag van de savoiardi. Verdeel hier de laatste helft van het mascarponemengsel over. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder met behulp van een zeefje. Laat de tiramisu minimaal 12 uur in de koelkast opstijven voor je hem serveert.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker