De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoenhummus en flatbread met oregano

Een heerlijke hummus gemaakt van (fles)pompoen en witte tahin, heerlijk voor bij de borrel of op brood bij de lunch.
45 min. voorbereidingstijd
5 min. oventijd
Direct naar recept
Pompoenhummus

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Bij herfst hoort pompoen, zelfs op brood. Probeer deze pompoenhummus thuis met platbrood."

Bereidingswijze

Pompoenhummus

  1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en zaadlijsten en stoom in circa 15 minuten gaar en zacht. 

  2. Verwijder de schil van de pompoen en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg naar smaak tahina, olijfolie, zout en sap van de citroen toe. Besprenkel voor het serveren rijkelijk met olijfolie.

Flatbread met oregano

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pluk de oregano. Vijzel de oregano fijn met zout, voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed door. 

  2. Trek de broodvellen van het flatbread van elkaar en bestrijk ze met de oregano-olie. Bak het flatbread in circa 5 minuten knapperig in de oven.

Wat te doen met pompoenpulp?

Pompoenpulp kun je gebruiken voor een hummus zoals in dit recept. Andere opties zijn voor soep, puree of in een cake of muffins. Ook lekker in risotto of door een curry geroerd. Je kunt het ook invriezen voor later gebruik.

Is hummus koolhydraatarm?

Hummus is niet echt koolhydraatarm, want kikkererwten bevatten van nature veel koolhydraten. Per 100 gram zit er zo’n 14-20 gram koolhydraten in. Pompoenhummus is een iets koolhydraatarmere variant. Pompoen bevat minder koolhydraten dan kikkererwten en geeft een zoete, romige smaak.

hummus

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.