Msabbha, Pompoenhummus en flatbread met oregano

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 45 minuten totale tijd

Msabbha
Week de kikkererwten 12 uur tot een nacht in een grote kom met ruim koud water en de helft van het bakpoeder. Spoel ze schoon en laat ze uitlekken. Schep de kikkererwten in een grote pan en voeg water toe tot de erwten circa 2 centimeter onderstaan. Voeg de rest van het bakpoeder toe en kook de kikkererwten, met deksel op de pan op laag vuur circa 1 tot 2 uur tot de kikkererwten uit elkaar vallen. Giet de kikkererwten af. Pel de knoflook. Pureer de helft van de kikkererwten met de helft van de knoflook de helft van de tahina tot een smeuïge puree. Pel en snijd de overige knoflook fijn. Breng de hummus op smaak met de rest van de tahina, de helft van de knoflook, sap van de citroen, olijfolie en zout en meng de resterende gekookte kikkererwten erdoor. De Msabbha moet heel smeuïg en een beetje vloeibaar blijven. Pluk en hak de peterselie fijn. Hak de pepers heel fijn. Schep de Msabbha in een kom, besprenkel met olie en bestrooi met de peterselie, resterende knoflook, peper, komijn en paprikapoeder.

TIP: Serveer de Msabbha met partjes rauwe ui, groene pepers, schijfjes komkommer en tomaat, munt, peterselie en pitabroodjes of flatbread.

Pompoenhummus
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en zaadlijsten en stoom in circa 15 minuten gaar en zacht. Verwijder de schil van de pompoen en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg naar smaak tahina, olijfolie, zout en sap van de citroen toe. Besprenkel voor het serveren rijkelijk met olijfolie.

Flatbread met oregano
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pluk de oregano. Vijzel de oregano fijn met zout, voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed door. Trek de broodvellen van het flatbread van elkaar en bestrijk ze met de oregano-olie. Bak het flatbread in circa 5 minuten knapperig in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Msabbha

  • 500 g kikkererwten
  • 2 el bakpoeder
  • 400 ml witte tahina
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zout
  • 200 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder

Pompoenhummus

  • 1 grote flespompoen
  • 350 ml witte tahina
  • 1 citroen
  • 200 ml olijfolie
  • zout

Flatbread met oregano

  • 1 flatbread
  • 1 bos oregano
  • 1 snufje zout
  • 1 scheut olijfolie

Extra nodig

  • keukenmachine
  • stoompan
  • vijzel
Geef je waardering
2