Moussaka

43
Makkelijk
Moussaka

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines en tomaten in plakken. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn en hak de peterselie. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine om en om goudbruin. Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Meng de peterselie erdoor. Meng de eieren en de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Leg om en om een laagje aubergines, tomaat en ui met knoflook in een ovenschaal en eindig met aubergines. Schenk het yoghurtmengsel erover en rasp de kaas erover. Bak de moussaka in de oven goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Moussaka

  • 2 aubergines
  • 400 g tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g Parmezaanse kaas
Moussaka
Geef je waardering
43