Moussaka a la Mounir

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Aardappelpuree

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels, roer de room en walnoten erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Gehakt

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien, knoflook, koriander, gehakt, ras el hanout circa 6 minuten en breng op smaak met een beetje zout.

Plakken groente

  • Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van circa 2 centimeter dik. Verwarm een grillpan. Smeer de plakken courgettes en aubergines in met olie en gril de plakken om en om. 
  • Snijd de tomaten in dunne plakken.

Moussaka

  • Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal, daarover het gehakt, de groente en sluit af met de mozzarella.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak in circa 4 minuten gaar.

 

Ingredienten

4
Personen

Moussaka a la Mounir

  • 800 g bloemige aardappels
  • 500 ml room
  • 50 g walnoten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje koriander
  • zonnebloemolie
  • 400 g (lams)gehakt
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
Geef je waardering
0