Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Aardappelpuree
- Breng een pan met water aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Pureer de aardappels, roer de room en walnoten erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Gehakt
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk en hak de koriander fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien, knoflook, koriander, gehakt, ras el hanout circa 6 minuten en breng op smaak met een beetje zout.
Plakken groente
- Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van circa 2 centimeter dik. Verwarm een grillpan. Smeer de plakken courgettes en aubergines in met olie en gril de plakken om en om.
- Snijd de tomaten in dunne plakken.
Moussaka
- Snijd de mozzarella in dunne plakken.
- Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal, daarover het gehakt, de groente en sluit af met de mozzarella.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak in circa 4 minuten gaar.
0 reacties