Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in dunne plakjes. Kook de aardappels in circa 6 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
Moussaka met gerookte zalm
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de aubergines in plakken.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergines om en om in circa 6 minuten.
- Snijd de dille fijn.
- Smelt voor de roux de boter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en gaar circa 1 minuut. Schenk al roerend met een garde het water erbij. Voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de roux in circa 5 minuten tot een dikke saus. Haal de pan van het vuur en roer de mascarpone, dille en de helft van de geraspte kaas door de saus. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Verdeel de helft van de aardappels, de helft van de aubergines, de helft van de tomaten en de helft van de gerookte zalm over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk de helft van de saus erover en herhaal de handelingen in dezelfde volgorde. Eindig met de resterende geraspte kaas.
- Bak de moussaka met gerookte zalm in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties