Red-velvet-biscuit
1) Verwarm de oven voor op 180˚C. Scheid de eieren. Doe de eiwitten en 70 gram van de suiker in een kom. Mix tot stijve pieken. Doe de eidooiers, de rest van de suiker en de vanillepasta in een andere kom. Klop alles ongeveer 2 minuten tot een licht en romig mengsel.
2) Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en het zout in een grote kom. Smelt de boter.
Doe de gesmolten boter en het eidooiermengsel bij het bloemmengsel. Mix met de mixer op medium snelheid tot alles gemengd is. Voeg het eiwitschuim toe en 'vouw' dit met een spatel rustig door het mengsel. Mix de rode kleurstof erdoor – voeg eerst een beetje toe, net zoveel tot je de gewenste kleur bereikt.
3) Smeer het beslag dun uit op bakpapier en bak het biscuit 10-12 minuten. Haal uit de oven. Dek af met een schone, iets vochtige theedoek en laat afkoelen. Steek dan rondjes uit van 5 cm doorsnede.
Roomkaascrème
1) Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze romig voor ongeveer 3 minuten.
2) Voeg vervolgens de roomkaas en het vanillestokje toe en klop alles door tot een gladde crème. Doe het in de spuitzak met glad spuitmondje nummer 8.
Opbouw
1) Spuit op een plakje biscuit bolletjes van de roomkaas in een rondje en vul ook de binnenkant met bolletjes. Leg hier een plakje cake op en spuit daar op dezelfde manier bolletjes op. Leg ook hier ook een plakje biscuit op. Spuit op dit bovenste plakje ook bolletjes maar trek voorzichtig de spuitzak omhoog waardoor het torentjes worden.
0 reacties