Mini-mosselpizza's

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd
Pizzadeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water met gist, oregano en olijfolie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol rond uit tot deegcirkels van circa 10 centimeter. Verdeel de deegcirkels over een met bakpapier beklede bakplaat.

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten en de oregano toe en laat circa 20 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Topping
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Snijd de venkel in fijn. Halveer de kerstomaatjes. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en de verdeel de groente over de saus. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de pizza. Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verdeel de doperwten en de mosselen over de pizza’s en bak nog circa 5 minuten in de oven.

Ingredienten

6
Porties

Deeg

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 7 g gist
  • 1 el gedroogde oregano
  • 15 g olijfolie
  • 12 g zout

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano

Topping

  • 500 g mosselen
  • 1 venkel
  • 125 g kerstomaatjes
  • olijfolie
  • 3 bollen mozzarella
  • 100 g diepvriesdoperwten

Extra nodig

  • bakpapier
  • plasticfolie
Geef je waardering
1